статьи о собаках

Шкільна кімната-музей імені Юліуша Словацького

       Здавна вважається, що народ, який не знає свого минулого, не вартий майбутнього. А історія великого народу починається з історії конкретної сім’ї, в якій народився, з історії міста, в якому живеш, школи, в якій навчаєшся.

       Оскільки будівля школи тісно пов’язана з іменем Юліуша Словацького, до 200-річчя з дня народження відомого польського поета та драматурга в школі у 2009 році було відкрито музейну кімнату. Тут педагогічний колектив намагався відтворити атмосферу ХІХ ст. та зібрати матеріали, пов’язані з історією будівлі та іменем митця.

         Під час створення музею до збору експонатів була залучена громадськість. Одні роботи були подаровані (зокрема фотографії та архівні документи були передані Чеславом Бляхарським, відомим польським істориком, випускником гімназії, та Довгим Віталієм Васильовичем, онуком Мартинишина Ярослава Івановича, учня ІІ польської гімназії ім. Ю. Словацького 1938/1939), інші ж були придбані. Також до справи долучилися меценати-партнери з Хожувського ліцею та заслужений художник України Євген Удін.

       Кожен експонат: світлини, книжки, архівні документи, листи – має для нас надзвичайну цінність, адже цей музей виріс на ентузіазмі вчителів, дітей та батьків, а також за сприяння голови Європейської родини шкіл імені Юліуша Словацького Анджея Круля, з яким ми співпрацюємо уже понад 14 років.

        Кімната-музей – це не лише місце збереження минулого, але і живе свідчення невичерпного джерела натхнення, яке надихає нас берегти та цінувати нашу спільну історію. Вона є платформою для спільної розмови між поколіннями та мостом, який об'єднує нас із минулим та спрямовує до майбутнього. Запрошуємо всіх охочих у цю неперевершену подорож, щоб спільно відкрити багатство культурної спадщини та збагатити світ величчю і теплом нашої історії.

шаблоны joomla образование